Spö och Sporrar?

Ibland på tävling så ser man små UNGAR som sitter men spön och sporrar på sina ponnys, då tänker man men hur tänker tränaren till den ungen.
tyckdr verkligen inte att man ska ge sporrar till ett barn/unge som knappt kan styra runt sin häst på tävlings banan, men det är ju många unger som tjatar på sina föräldrar om det för att dom ser att dom "stora" ryttarna har det och då ser det bättre ut, men de tär ju ett kasst sätt att lära sig rida på.


man ska ju lära sig rida från grunden och utan sporrar och spön för det tycker jag verkligen att man ska vänta med tills man tävlat ett tag och känner att man klarar av sin ponny, för sporrar har du ju för att få lite snabbare reaktion på skänkeln satt hästen ska svara kvickare för hjälperna.
men vad ska man då med spöt till om man har sporrar?


och som man ser dom små som rider med det så rider dom ju bara på tid det ska gå fort och dom svänger jätte-snävt och hästen får inte riktigt med sig balansen i kurvan och då för att den inte ska stanna så rappar man till den med spöt och trycker sporrarna i sidorna, nu säger jag ju inte att alla är sånna men jag har stött på allt för många!



Seya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0