Önske inlägg

fick en önske kommentar om att skriva inlägg om, om jag har något problem med Bolema och Jasmine och dom flesta har jue något "problem" iaf, men börjar med Bolema och skriver ett lite senare om Jasmine ;)

Bolema vill inte backa ut ur transporten vilket är lite jobbigt då jag och mamma vill köpa en större och nyare transport.
Bolema går jätte-snällt på transporten asså kastar sig inte ställe sig inte eller något liknande däremot så kan hon ibland få för sig att försöka springa förbi den........


men hon är jätte-snäll att köra också står helt still och ät jätte-nöjd så länge hon har mat.
men när hon väl ska gå ut måste hon gå ut fram och oftast går hon inte utan kastar sig över en :(
och vi har försökt vi har provat att knäppa loss henne och fällt ner bommarna gått tu med dom andra hästarn alämnat henne där i två timmar utan mat, men icke som icke hon stod bara och gnäggade.



och sen så äre inte bara att stå där fram och backa henne för hon backar några steg innan hon kastar sig fram och klämmer en i bommen vilket gör jätte-ont eftersom hon väger flera hundra kilo. men nu sist så satte vi 2st longerings linor över bogarna och så stod vi en på varsinn sida och höll linorna spända medans det stod en därinne som höll henne i ett grimskaft som höll huvudet rakt satt hon inte skulle kunna vända.




och tillslut så fick vi faktist ut henne, detta gjorde vi endast för att man annars blir klämd mellan henne och bommen när hon kastar sig framåt. många hästar och ponnier som gör så har varit med om någonting när man lastat av, men det har inte Bolema hon har alltid vägrat gå ut bak och detta vet vi jue säkert eftersom att min familj ägt henne i 20 år och det var mamma som med hjälp av någon uktig människa började transport träna henne.


plutt i transport <3

hon gillar verkligen att åka transport eftersom hon har fritillgång till hö därinne ;)

men vi ska fortsätta öva på samma sätt som den gången då vi fick ut henne men vi va typ 6 pers eller något liknande
men det gick ju till slut.

Seya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0