Halsförlängare

halsförlängare som det heter med ett korrekt ord och är en hjälp tygel är nog den bästa som finns enligt mig.
för det första så är den gjord av gummi resor och det gör att oavsett hur hårt man spänner den så kan man inte skada hästen för om den får panik så kan den köra upp huvudet eftersom det är gummiresor.
har du någon inspänning som är gjord av läder så är det ju risk att om hästen får panik men inte kommer loss då skadar nackkotorna allvarligt.

så om man har en häst som är lite tjaffsig  och man inte vill sitta och bråka med den så tycker jag att man kan använda en halsförlängare gjord av gummiresor för då slipper man tjafsa med den för det är bara onödigt!

och en hjälptygel som är ofarlig och mjuk är ju ingen fara att använda ;)

och med detta menar jag inte att alla som inte kan rida sin häst i "rätt form"  ska använda det utan trivs hästen så r det ju onödigt men när man kommit lite längre och  känner att man vill ha lite extra hjälp det är ju faktist en hjälptygel alla hjälptyglar finns ju av en orsak och om man använder dom som dom ska användas så hjälper dom ju också som dom ska hjälpa men tyvärr så är det ju så många som miss använder hjälp tyglar

t.ex som gramman är det jätte-många som miss använder bara för att få hästen att kröka på nacken
och om hästen bara går och kröker på nacken så får den ju inte med ryggen vilket är meningen-

och alla som är hästkunniga kan ju se om en häst är ihoptryckt och bara kröker på nacken eller om hästen bär upp sig ordentligt med rygg musklerna och bygger muskler.

såhär ser en halsförlängare ut:

vad tycker ni om halsförlängare? och hjälp tyglar överlag? :)
oavsett vad ni tycker så är det kul att höra eran åsikt ;)

Seya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0